77-jarige ontuchtpleger Lutjewinkel krijgt 21 maanden cel

LUTJEWINKEL – De rechtbank in Alkmaar heeft woensdag de 77-jarige N.W. Uit Lutjewinkel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk voor ontucht met een minderjarige. De man had jarenlang een seksuele relatie met een kwetsbare tiener en betaalde hem daarvoor. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

N.W. moet het slachtoffer 12.500 euro smartengeld betalen en 750 euro aan materiële schade. De man uit Lutjewinkel leerde de puber kennen op een ontmoetingsplaats voor homo’s en kreeg een soort betaalde relatie met hem, die een paar jaar duurde. Het slachtoffer woonde zelfs in een tuinhuis bij de man. Daarvoor woonde hij in een woongroep.

Tijdens de zitting had W. gezegd dat het allemaal ging met wederzijdse toestemming, maar de rechtbank vindt dat hij zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Seks tussen een volwassene en een minderjarige mag niet, omdat er sprake is van een ongelijke verhouding.

De man voerde ook aan dat hij in totaal 60.000 euro betaalde aan de puber voor diens studie, rijbewijs en andere zaken. De rechtbank vindt het laakbaar dat de verdachte niet inziet dat hij verkeerd bezig was.

Loading