7 jaar en 6 maanden cel voor doodslag op zoontje

Dit bericht is 240 keer gelezen

Voor doodslag op zijn zoontje is een 26-jarige man uit Breda door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar en 6 maanden, de straf zou hoger zijn uitgevallen, maar omdat de inhoudelijke behandeling niet binnen een redelijke termijn plaats heeft gevonden, het termijn is met 10 maanden overschreden, werd er 6 maanden van de straf afgehaald.

Gruwelijke mishandeling

De rechtbank vond dat er voldoende bewijs was tegen de man die op gruwelijke wijze zijn zoontje van 7 maanden zo zwaar heeft mishandeld dat hij ernstig hersenletsel en zware verwondingen in de mond had opgelopen.

De moeder trof haar zoontje zwaar ademend aan, maar de man weigerde naar de huisartsenpost te gaan, pas in de nacht toen het kind niet meer ademende belde de man 112.

De rechtbank nam het de man zeer kwalijk dat hij tijdens het verhoor en onderzoek heeft gelogen en nooit openheid heeft willen tonen. Zijn vrouw weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet hoe haar zoontje aan zijn einde is gekomen.

De rechtbank legde geen TBS-maatregel op omdat uit onderzoeken is gebleken dat de man zijn persoonlijkheid zeer gebrekkig is ontwikkeld en er sprake is van een ziekelijke stoornis, de man weigerde ook alle medewerking aan een persoonlijkheidsstoornis, waardoor er ook het ook niet mogelijk was om vast te stellen of er een gerede kans op herhaling is, iets dat wel nodig is om TBS op te leggen. Wel kwam de rechtbank tot de conclusie dat er sprake is van in sterke mate van verminderde toerekeningsvatbaarheid.

Naast de celstraf van 7 jaar en 6 maanden moet de man ook de moeder van zijn zoontje een schadebedrag van 25.000 euro betalen, de vrouw had 40.000 euro geëist vanwege schokschade.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →