7 jaar cel voor Andijker wegens grootschalige XTC-handel

ALKMAAR – De rechtbank in Alkmaar heeft forse celstraffen opgelegd in de zaak tegen de 47-jarige Marten E. uit Andijk en de 65-jarige Jacob T. uit Purmerend. De twee mannen werden veroordeeld voor hun aandeel in een drugsnetwerk dat in Andijk XTC-pillen vervaardigde en vervoerde.

E. drukte vanaf augustus vorig jaar in zijn ouderlijk huis de pillen en T. was alleen verantwoordelijk voor het vervoer. Beide verdachten werden op 1 april in Purmerend aangehouden terwijl ze een grote hoeveelheid verdovende middelen aan het overdragen waren.

De vrouw van Jacob T. werd verdacht van het witwassen van drugsgeld, maar de Alkmaarse rechtbank sprak haar vrij wegens gebrek aan bewijs. De vrouw verklaarde niks te weten van de bezigheden van haar man en T. ondersteunde deze verklaring.

Jacob T. kreeg wegens zijn broze gezondheid en betrekkelijk kleinere aandeel in het netwerk een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd zoals justitie had geëist. Marten E. moet 7 jaar de gevangenis in. Ook daarmee volgt de rechtbank de strafeis van justitie.

Loading