Share

63-jarige inwoner Beneden-Leeuwen moet 6 jaar de cel wegens meervoudig ontucht

ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft de 63-jarige W.H. van L. uit Beneden-Leeuwen veroordeeld voor meervoudig ontucht met zeker 5 minderjarige kinderen. De kinderen waren aan de zorg van de man toevertrouwd. Het ontucht begon op 1 januari 2000 en duurde tot mei 2012. Meerdere kinderen waren zelfs jonger dan 12 jaar. Éen van de misbruikte kinderen was zijn eigen zoon die hij jarenlang heeft misbruikt

Tijdens de inhoudelijke zitting op 14 juli j.l. bleek dat de man door vriendschap te sluiten met de kinderen een vertrouwensband wist te scheppen, maar daarnaast maakte hij ook misbruik van de omstandigheden waarin sommige van zijn slachtoffers verkeerden. Doordat de jongens op op jonge leeftijd seksueel werden misbruikt is bij de slachtoffers de normale en seksuele ontwikkeling ernstig verstoord, iets dat de rechtbank van L. zwaar aanrekent. Veel van zijn slachtoffers hebben lichamelijke klachten en daarnaast ook psychische klachten die zij nog jarenlang met zich mee zullen dragen.

Uit onderzoek door de psycholoog kwam naar voren dat de man verplicht moet worden behandeld om herhalingen te voorkomen, in de uitspraak van de rechtbank is deze wens niet meegenomen omdat in de uitspraak van de rechtbank de straf onvoorwaardelijk is. Tegen de tijd dat de man mogelijk voorwaardelijk vrij zal komen zal de man eerst weer onderzocht worden of de kans op herhaling aanwezig is.

Naast de celstraf van 6 jaar moet de man ook aan 1 van zijn slachtoffers een schadevergoeding van 2000 euro betalen.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?