60 uur taakstraf inwoner Kreileroord wegens mishandeling echtgenote

KREILEROORD – De 33-jarige Roy P. uit Kreileroord is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf voor het mishandelen van zijn vriendin. Hij had op 7 en 8 juni ruzie met haar, volgens het slachtoffer vanwege zijn overmatige drankgebruik. De conflicten liepen beide keren uit op een duw,- en trekpartij waarbij de vrouw hardhandig door het huis werd gegooid en flinke krassen in haar nek en blauwe plekken op haar armen opliep.

Het stel had al 2 jaar een relatie, en volgens het slachtoffer waren er al eerder problemen geweest. Nadat ze op 8 juni spullen kwam halen en met haar hoofd tegen een glazen plaat werd geduwd, is ze weggegaan en heeft ze haar ex niet meer gezien. Volgens P. waren hij en zijn ex allebei schuldig aan het escaleren van de ruzie en had hij zijn toenmalige vriendin vastgepakt en geduwd om te voorkomen dat hij zelf zou worden aangevallen.

P. verklaarde tegen de politie dat zijn ex dacht dat hij vreemd ging terwijl dat niet zo was, en dat dit de aanleiding was voor het handgemeen. Maar zelfs als de lezing van de 33-jarige verdachte klopt, is dit een ernstig feit wat flink moet worden afgestraft, zo stelde de officier van justitie. Ze eiste 60 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijk tegen de man, die zelf niet aanwezig was bij de behandeling van zijn zaak.

Er is weinig over P. bekend. Hij reageerde niet op herhaaldelijke oproepen van de reclassering en kwam ook niet eerder met politie en justitie in aanraking. De politierechter volgde de strafeis en veroordeelde Roy P. tot 60 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijk.

Loading