Share

57-jarige inwoner Sint-Oedenrode krijgt celstraf en en verplichte behandeling voor misbruik dochter

De 57-jarige C. van A. uit Sint-Oedenrode moet van de rechter in Den Bosch 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk,  de cel in en daarnaast moet de man een behandeling volgen in een forensische kliniek en moet hij zijn dochter een schadevergoeding betalen van 3000 euro. Eerder veroordeelde de rechtbank in Den Bosch de man tot 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. 

Het meisje ontmoette haar vader toen zij 17 jaar was, daarvoor had ze nooit kennis gemaakt met haar vader, niet veel later kwam het meisje bij haar vader wonen. Na enkele maanden begon het misbruik van het meisje, die zich in een mentaal kwetsbare situatie bevond, iets dat van A. ook wist. Het Hof neemt het de man dan ook zeer kwalijk dat de man zijn minderjarige dochter heeft misbruikt terwijl hij wist dat ze labiel was. Volgens de rechtbank heeft de man zich niet om het welzijn van zijn dochter bekommerd maar enkel om zijn eigen seksuele behoeftes.

Het hof kwam niet tot een bewezen verklaring dat de man onder dwang zijn dochter heeft misbruik, ook verwerpt het hof dat de man gedreigd heeft met geweld of geweld heeft gebruikt, het OM. wilde vroeg op dit punt dan ook vrijspraak, iets waar het Hof mee in meeging. Ook kon volgens het Hof niet worden bewezen dat het meisje gedwongen werd om seks met haar vader te hebben, maar omdat zij zich in een zeer labiele situatie bevond kon zij zich niet verzetten tegen de seksuele handelingen van haar vader en die zij bij haar vader moest doen.

Het Hof spreekt de man dan ook vrij van verkrachting, iets waar hij eerder wel voor veroordeeld werd.

Wel vind het Hof het bewezen dat de man ontucht met zijn minderjarige dochter heeft gepleegd waarvoor hij dus 30 maanden celstraf krijg, waarvan 10 maanden voorwaardelijk en het betalen van 3000 euro schadevergoeding en verplicht behandelingen volgen in een forensisch kliniek.

Heeft u dit ook al gelezen?