56-jarige inwoner Baarn moet de cel in voor beledigen, bijten en schoppen politieagenten

De 56-jarige P.de.G. is in een snelrechtzitting door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een celstraf van zes weken, vier voorwaardelijk en daarnaast moet hij de twee agenten ieder 250 euro schadevergoeding betalen omdat hij de beide agenten heeft beledigd, gebeten en geschopt.

Het voorval vond plaats op 30 december 2020 toen agenten naar het woonwagenkamp aan het Zuiderlicht in Baarn werden geroepen omdat er mogelijk vuurwapens zouden worden verhandeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen ontstond er direct een grimmige sfeer en werden er aanhoudingen verricht. Onder de arrestanten ook een vrouw die een stopteken negeerde en over de voet van 1 van de aanwezige agenten reed. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich hevig waarop haar vader, de 56-jarige de G. de vrouw wilde bevrijden.

De agenten moesten naar hun wapenstok grijpen maar de man ging volledig door het lint en bleef proberen om bij zijn dochter en kleinkinderen te komen waarop hij de agenten begon te schoppen, uit te schelden en zelfs te bijten. Pas na gebruik van pepperspray kon de man tot bedaren worden gebracht.

Officier van Justitie C. Zijlstra, vond het bewezen dat de G. 1 van de agenten tegen het hoofd heeft getrapt en ook de andere agenten met fysiek geweld heeft belaagd. Ook het beledigen en bijten vond de officier van justitie bewezen en eiste tegen de G. een celstraf van zes weken, waarvan 3 voorwaardelijk.

De politierechter ging voor een groot deel mee in de eis maar besloot het voorwaardelijk deel van 3 naar 4 weken te verhogen. De dochter van  de G. zal zich nog op een later tijdstip moeten verantwoorden bij de rechter. Zij wordt verdacht van poging zware mishandeling, bedreiging en vernielingen.

Loading