55-jarige bommelder Schiphol moet 6 maanden de cel in

De rechtbank in Haarlem

SCHIPHOL – De 55-jarige T. M. moet van de politierechter zes maanden de cel in omdat hij in december 2020 een valse bommelding op Schiphol heeft gedaan. De man stond op het punt om te worden uitgezet naar Rusland en wilde door een valse bommelding te doen dit voorkomen. De man woont sinds 4 jaar in een asielzoekerscentrum in Nederland en is al eerder in 2014 en 2015 in Zweden veroordeeld voor een gelijksoortig delict.

De man wordt aan Rusland uitgeleverd omdat hij in 1993 samen met zijn vrouw een vliegtuig heeft gekaapt dat onderweg was naar Sint Petersburg, het vliegtuig moest doorvliegen naar Zweden waar hij direct werd aangehouden en even later aan Rusland is uitgeleverd waar hij een celstraf van 12 jaar kreeg.

De politierechter nam het de man zeer kwalijk dat hij door te roepen dat er een bom aan boord van een vliegtuig was geplaatst. Politierechter Uitermark: ,,Door uw eigen belang boven die van anderen te stellen heeft u een ernstig feit gepleegd.” De politierechter ging dan ook mee in de eis van Officier van Justitie Bos – van Hasselt die een celstraf eiste van 6 maanden onvoorwaardelijk.

Loading