52-jarige inwoner Den Haag krijgt 11 jaar cel voor dodelijke schietpartij

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag de 52-jarige A.U. uit Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar omdat hij op 8 januari 2019 zijn buurman met 3 geweerschoten om het leven heeft gebracht. 

De beide buurmannen waren in een discussie geraakt omdat U. zijn buurman beschuldigde dat hij naar zijn huis aan het kijken was. Tijdens deze discussie trok de man zijn pistool en schoot met drie kogels het slachtoffer en niet veel later kwam te overlijden.

U. vertelde 2 weken geleden tijdens de rechtszitting dat hij wel moest schieten om zichzelf te verdediging, maar dit verwees de rechtbank naar de prullenbak omdat dit nergens uit is gebleken.

De rechtbank kwam tot haar oordeel van 11 jaar omdat de man met zijn actie de familie van de buurman onherstelbare leed heeft aangedaan en daarmee ook voor veel onrust in de wijk heeft gezorgd door op klaarlichte dag, midden op straat iemand dood te schieten.

Tijdens de zitting bleef de man zijn onschuld volhouden en beschuldigde het slachtoffer dat hij hem aanviel. De rechtbank nam dit U. zeer kwalijk. De rechtbank liet wel meewegen dat U. zich direct heeft gemeld bij de politie en het vuurwapen en munitie heeft ingeleverd en zijn daad opbiechtte.

Loading