Share

48-jarige inwoner Lisse 12 maanden cel wegens online misbruik 14-jarig meisje

Een 48-jarige man uit Lisse heeft in 2012 een minderjarige aangezet tot het uitvoeren van ontuchtige handelingen. Hij gaf het toen 14-jarige meisje opdrachten om seksueel getinte foto’s van zichzelf te maken en naar hem op te sturen. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

Misbruik van overwicht

De man en het slachtoffer zijn via een chatsite met elkaar in contact gekomen. Hij wist dat zij minderjarig was en heeft misbruik gemaakt van het overwicht dat hij had door het grote leeftijdsverschil tussen hem en het slachtoffer. Met zijn handelen heeft hij een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en psychische integriteit van het meisje.

Vrijspraak

Volgens het slachtoffer zou de man haar ook hebben gedwongen door te dreigen om haar ouders te informeren. Ook zou hij geprobeerd hebben om met het meisje af te spreken om ontucht te plegen. De man is vrijgesproken van deze feiten omdat het dossier daarvoor onvoldoende bewijs bevat.

Geen verantwoordelijkheid

De man heeft onvoldoende laten blijken dat hij is doordrongen van de ernst van de feiten en heeft daardoor onvoldoende verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden en de gevolgen daarvan voor het meisje. De rechtbank oordeelt dat voor deze feiten geen andere straf passend is dan een gevangenisstraf. Ook moet hij het slachtoffer ruim 4.000 euro aan schadevergoeding betalen.

Heeft u dit ook al gelezen?