47-jarige inwoner Andijk hoort jarenlange celstraf eisen

Dit bericht is 222 keer gelezen

ANDIJK – Politie en justitie hebben broddelwerk geleverd in het dossier over een grote drugszaak. Dat vindt advocaat Thei Houben. Volgens de raadsman zou zijn cliënt, de 47-jarige Marten E. uit Andijk, daarom niet door de Alkmaarse rechtbank naar de gevangenis moeten worden gestuurd.

E. werd op 1 april aangehouden toen hij in Purmerend kilo’s XTC pillen bij de 65-jarige Jacob T. wilde afleveren. Volgens justitie zijn de twee mannen vanaf augustus vorig jaar betrokken geweest bij een professioneel drugsnetwerk. Maar het dossier is niet duidelijk over de exacte hoeveelheid verboden middelen waar het over gaat. Ook is niet onomstotelijk vastgesteld dat de gevonden pillen daadwerkelijk MDMA bevatten en klopte de dagvaarding tegen E. tot drie maal niet.

E. zei zelf dat hij door twee Iraniërs is gedwongen om aan de handel mee te werken. Die zou hij hebben ontmoet via zijn pokernetwerk. T. gaf toe schuldig te zijn aan alle verdenkingen en zegt spijt te hebben van zijn daad. De Purmerender was ooit een succesvol zakenman, maar raakte financieel aan lager wal. Hij besloot mee te werken aan de drugshandel om zijn schulden te kunnen afbetalen en boodschappen voor zijn kinderen te kopen.

E vervaardigde volgens justitie in de woning van zijn moeder in Andijk grote hoeveelheden XTC. In de woning werd ook een vuurwapen gevonden. Als het aan de officier ligt, gaat de Andijker 7 jaar de gevangenis in. De rol van Jacob T. zou kleiner zijn geweest. Hij zou als koerier drugs hebben rondgereden. Tegen hem werd 4 jaar cel geëist. Ook de vrouw van T. moest voorkomen omdat ze mogelijk drugsgeld zou hebben witgewassen, maar justitie zag niet voldoende bewijs dat ze iets wist van de activiteiten van haar echtgenoot. De uitspraak in de drie zaken is op 6 december.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →