Share

43-jarige inwoner Den Haag hoort 5 jaar cel en TBS eisen, wilde zijn buurvrouw neersteken omdat hij daar een geweldsfantasie over had

De 43-jarige Ferry B. uit Den Haag stond vrijdag terecht omdat hij had geprobeerd zijn buurvrouw te vermoorden. Voor B. was het de ultieme geweldsfantasie om een keer een vrouw te steken. “Meestal heb ik een veiligheidspal,” zei hij tegen de politie, “maar die heeft niet gewerkt.”

B. liep al heel lang rond met fantasieën over het steken van een vrouw. Maar op 27 december 2021 veranderde de fantasie plots in werkelijkheid toen hij de buurvrouw langs zijn keukenraam naar haar woning zag lopen. “Ik dacht, zal ik het doen? Ik zat eigenlijk nog in dubio, maar ik heb het toch gedaan. Ik heb mij aangekleed. Ik heb mijn jas aangetrokken. Ik heb het pakketje klaargemaakt. De priem opgezocht. Ik ben de deur uitgegaan.”

Na een klein uur belde Ferry B. bij zijn buurvrouw aan. Het pakketje gebruikte hij als excuus. Er zat een luier in, een belangrijk onderdeel van zijn geweldsfantasieën. Terwijl de buurvrouw het pakketje openmaakte, haalde verdachte de priem tevoorschijn en stak haar in haar zij.

Zeer beangstigend

Voor het Openbaar Ministerie staat vast dat B. bewust voor zijn daad heeft gekozen. Hij heeft een uur de tijd genomen en had in dat uur kunnen beslissen het niet te doen. Toch deed hij het.

De impact op het slachtoffer is enorm. De buurvrouw moest vechten voor haar leven om het huis uit te vluchten en zal zich voor altijd de vraag stellen: wat was er gebeurd als ik niet weg had kunnen komen?

De daad van B. lijkt in alles op het uitvoeren van een ultieme fantasie. Dat maakt het extra beangstigend. Om de maatschappij te beschermen is daarom volgens het Openbaar Ministerie tbs met voorwaarden noodzakelijk. Ferry B. wil daar ook aan meewerken. De officier van justitie eiste daarom voor het plegen van een poging tot moord 5 jaar cel en tbs met voorwaarden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?