41-jarige man uit Hilversum tot 50 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een drugslab in Zevenaar.

Dit bericht is 69 keer gelezen

De 41-jarige man uit Hilversum is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 50 maanden voor zijn betrokkenheid bij een drugslab in Zevenaar.

In een loods in Zevenaar werd tussen 1 juli 2020 en 5 september 2020 op grote schaal cocaïne gewassen en verwerkt en is MDMA voorhanden geweest. Naast de man waren ook andere personen betrokken bij dit drugslab. Deze personen zijn op 29 juli van dit jaar door de rechtbank veroordeeld. Volgens de rechtbank vormde de man samen met de anderen een criminele organisatie, met het doel om drugsdelicten te plegen. Daarnaast beschikte de man over cocaïne en een gaspistool.

Vrijspraak im- en export drugs

De rechtbank spreekt de man vrij van betrokkenheid bij het importeren of exporteren van harddrugs, omdat hier geen wettig en overtuigend bewijs voor is.

​Onvoorwaardelijke straf

Na de schorsing van de voorlopige hechtenis meldde de man zich voor een behandeling bij een zorginstelling. De reclassering adviseert daarom bij een veroordeling een (deels) voorwaardelijke straf met enkele bijzondere voorwaarden op te leggen. De rechtbank vindt een gevangenisstraf van 50 maanden een passende straf. De wet biedt dan geen ruimte om een deels voorwaardelijke straf op te leggen.

Reageer op dit nieuwbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: