40 uur taakstraf voor inwoner Benningbroek na mishandeling echtgenote

BENNINGBROEK – De 52-jarige Eric H. uit Benningbroek heeft spijt als haren op zijn hoofd dat hij zijn vrouw mishandelde op 24 januari in het bijzijn van zijn peuterdochter. ,,Dat had niet mogen gebeuren”, zei hij maandag huilend bij de politierechter in Alkmaar. Die gaf hem conform de eis 40 uur werkstraf en legde hem een verplichte behandeling op om van zijn drankgebruik af te komen. Want als Eric H. drinkt, gaat het mis.

,,Ze overdrijft”, zei de verdachte in eerste instantie. ,,Het was een handgemeen en een beetje duw en trekwerk, maar meer niet.” Toch had zijn vrouw een blauwe plek op haar borst. Ze hadden woorden over zijn drankgebruik op vrijdagmiddag toen zij net uit haar werk was thuisgekomen.

De man viel zijn vrouw aan toen ze op de bank zat, pakte haar met kracht vast bij haar arm en bij haar keel en duwde haar achterover. Daarna trok hij haar aan haar haren naar de grond. ,,Dat deed ontzettend veel pijn”, vertelde de vrouw bij de politie.

Volgens de man heeft hij veel problemen: financieel, qua gezondheid en omdat hij last heeft van een posttraumatische stress stoornis. ,,Er komt zoveel op me af, het duizelt me.” De hulpverlening in Nederland vindt hij flut. ,,Het duurt ontzettend lang voordat je goede hulp krijgt”, zei hij.

De reclassering vindt dat H. die hulp zeker nodig heeft, anders gaat het geheid opnieuw mis. ,,Ik ga niet stoppen met drinken”, zei de Benningbroeker. ,,Dan zou ik een leugenaar zijn, als ik dat zeg.” Na drie bijeenkomsten bij de Brijderstichting maken ze zich daar zorgen om de man en om de kans op herhaling.

Toch benadrukte H. dat hij alles wil doen voor zijn gezin. ,,Ik wil voor ze  knokken. Ik heb een dochtertje van twee.” De rechter zei dat het de verantwoordelijkheid van de verdachte is dat dat meisje veilig kan opgroeien.

Loading