Share

40-jarige inwoner Lieshout moet 3.5 jaar de cel in voor gewelddadige verkrachting ex-vriendin

DEN BOSCH – De 40-jarige N.L uit Lieshout is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 3.5 jaar cel omdat hij in de periode tussen 28 en 30 augustus 2020 zijn ex-vriendin op gewelddadige wijze heeft verkracht en van haar vrijheid heeft beroofd.

L. ging op 28 augustus naar de woning van zijn ex-vriendin omdat hij seks wilde hebben, de vrouw lag al in bed en sliep toen L. haar huis binnenkwam. De vrouw maakte haar ex-vriend nog duidelijk geen seks te willen hebben maar daar trok L. zich weinig van aan.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat L. zich schuldig maakte aan een gewelddadige verkrachting. Het geweld moet voor het slachtoffer zeer pijnlijk en beangstigend zijn geweest. Daarbij maakte L. misbruik van het vertrouwen dat de vrouw in hem had als partner. Uit het niets veranderde de man die zij in haar leven had toegelaten, in iemand die haar iets afschuwelijks aandeed. Het slachtoffer raakte door het voorval haar zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid kwijt.

Volgens de rechter neemt L. in het geheel geen verantwoordelijkheid voor het leed dat hij het slachtoffer heeft aangedaan. Dit rekent de rechtbank L. zwaar aan. Hoewel er sprake lijkt te zijn van problematiek bij L., heeft hij niet meegewerkt aan een psychologisch onderzoek. Hier kon de rechtbank dan ook geen rekening mee houden bij de strafoplegging.

Naast de celstraf moet de verdachte een schadevergoeding betalen van ruim 16.000 euro aan het slachtoffer.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?