39-jarige inwoner Alkmaar veroordeeld voor het dreigen met de dood aan het adres van Geert Wilders

Dit bericht is 263 keer gelezen

ALKMAAR -De rechtbank in Alkmaar heeft de 39-jarige R.Z. uit Alkmaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 weken met daar aan verbonden de voorwaarden dat hij een meld- en behandelingsplicht krijgt bij de reclassering. Z. heeft via Twitter Geert Wilders meerdere malen met de dood bedreigd. 

De twitterberichten zijn verzonden via het account van de verdachte en bevatten o.a. de hashtags doodvoorWilders, KillWilders en ShootWilders. Het twitteraccount is gekoppeld aan het e-mail adres dat verdachte bij de Kamer van Koophandel heeft geregistreerd als contactadres voor zijn werkzaamheden als ZZP-er. Hoewel verdachte ontkent, is volgens het OM bewezen dat verdachte deze tweets heeft gestuurd.

Volgens officier van justitie Klein zijn de tweets van dien aard en onder zulke omstandigheden geuit, dat bij Geert Wilders de redelijke vrees kon ontstaan dat hem echt wat zou worden aangedaan. Met name het bericht doodvoorWilders, dat aan het persoonlijke account van Geert Wilders is gestuurd, merkt de OvJ. aan als zeer bedreigend. Daarbij spelen de context en het huidige politieke klimaat een rol, aangezien Geert Wilders constant wordt beveiligd. Mede als gevolg van dit soort bedreigingen.

Tijdens rechtszaak liet het OM. weten:  ‘’Dit is een ernstig feit, zeker nu algemeen bekend is, ook bij verdachte, dat Geert Wilders al vele jaren doelwit is van bedreigingen en sindsdien zwaar bewaakt door het leven moet. Het is moeilijk voor te stellen hoe zwaar dat moet zijn. Door deze bedreiging wordt Geert Wilders opnieuw herinnerd aan het feit dat mensen het op zijn leven hebben gemunt.’’

Politierechter Littooy deed direct uitspraak en ging mee in de eis van het openbaar ministerie en veroordeelde Z. conform de eis tot 2 weken voorwaardelijke celstraf met daarnaast een taakstraf van 40 uur en meld- en behandelplicht bij de reclassering.

Reageer op dit nieuwbericht

HBPMedia

Learn More →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *