Share

38-jarige inwoner Lelystad hoort levenslang in hoger beroep eisen a dubbele moord en verkrachting 15-jarig meisje

LEEUWARDEN – De Advocaat-Generaal bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dinsdag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de 38-jarige A. L. uit Lelystad. De man wordt ervan verdacht op 12 oktober 2015 zijn destijds 41-jarige partner te hebben gedood en vervolgens haar 15-jarige dochter te hebben verkracht en vermoord. De lichamen van beide slachtoffers zijn vervolgens in de kruipruimte van hun woning verborgen. Ook wordt de man ervan verdacht een gewoonte te hebben gemaakt van het bezit van kinderporno.

De rechtbank in Lelystad veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van 30 jaren en TBS met verpleging van overheidswege. Dat was conform de eis van de officier van justitie. Volgens de advocaat-generaal dient vergelding van de gruwelijke delicten echter zozeer voorop te staan, dat met die straf en maatregel niet kan worden volstaan. Verdachte moet geheel toerekeningsvatbaar worden geacht voor een groot deel van de delicten, waaronder de verkrachting van en moord op het meisje dat hij als zijn dochter verzorgde.

In de visie van de advocaat-generaal is er sprake van weerzinwekkende delicten. ‘De nabestaanden was het niet eens gegund fatsoenlijk afscheid te nemen. Verdachte heeft met een volstrekt oninvoelbare kilte gehandeld en het is niet te bevatten welke diepe angst het meisje in haar laatste levensmomenten moet hebben gevoeld. Het dumpen van de lichamen in de kruipruimte is ronduit mensonterend.’

Het gerechtshof doet op 13 november uitspraak.

Heeft u dit ook al gelezen?