Share

34-jarige inwoner Veendam hoort taakstraf met voorwaardelijke celstraf eisen wegens ontucht plegen met minderjarig meisje

De 34-jarige M.D. uit Veendam moet als het aan officier van justitie Sierd Eijzenga ligt een taakstraf van 180 uur, met daarnaast een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden, een proeftijd van 2 jaar en het betalen van een schadevergoeding van € 1.490,70 en toewijzing van de schadevergoedingsmaatregel.

De zitting tegen D. is een voortzetting van de eerdere inhoudelijke behandeling van afgelopen 29 november 2021, de rechtbank heeft toen het onderzoek heropend en opdrachtgegeven om verder aanvullend onderzoek en het aanleveren van alle beschikbare beelden.

D. wordt er van verdacht dat hij in juli 2019 door de toen 12-jarige meisje beloofde 2,50 euro te betalen als zij hem een naaktfoto zou sturen. D. bediende zich toen van de naam ‘Timmy Boy’ en zou 19 jaar zijn. D. benaderde het slachtoffer via Tiktok en/of Snapchat. D. zette het meisje onder zodanige psychische druk dat zij geen weerstand kon bieden aan de vraag van D. om hem naaktfoto’s van zichzelf te sturen.

Officier van Justitie Eijzenga vond dat er genoeg bewijs was geleverd om D. te veroordelen. Uitspraak 22 februari.

Heeft u dit ook al gelezen?