Share

3 jaar en 8 maanden cel en 5 jaar rijontzegging voor inwoner Vianen na veroorzaken dodelijk ongeval

De 26-jarige Soufian S. uit Vianen is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 8 maanden voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht. Ook krijgt de man een rijontzegging van 5 jaar.

De man reed op 9 december ’s ochtends vroeg met hoge snelheid door Utrecht waar hij op het kruispunt van de Antonius Matthaueslaan en de Kardinaal de Jongweg plotseling de macht over het stuur verliest en frontaal in botsing komt met een tegemoet komende auto. De auto van S. komt daarna tot stilstand tegen een boom en de Renault Clio van het slachtoffer raakt hierbij in het water. De vrouw is nog wel naar het ziekenhuis gebracht maar de verwondingen van de vrouw waren zo ernstig, hersen- en longschade, dat zij 11 dagen later alsnog kwam te overlijden. Soufian S. zelf vluchtte direct na de aanrijding om zich pas 11 dagen later bij de politie te melden.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 8 jaar voor doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval, en daarnaast ook voor roekeloos rijden. De rechtbank ging hier niet in mee, de rechtbank vond het niet bewezen dat S. roekeloos zou hebben gereden, wel dat S. onverantwoord snel heeft gereden, maar dat is geen roekeloosheid aldus de rechtbank. Wel vind de rechtbank het zeer kwalijk dat S. de plaats van het ongeval heeft verlaten en de vrouw geen direct hulp heeft geboden.

Om die reden komt de rechtbank tot een celstraf van 3 jaar en 8 maanden en een rijontzegging van 5 jaar ingaande na het uitzitten van de gevangenisstraf.

Heeft u dit ook al gelezen?