Share

28-jarige inwoner Hoorn doet meerdere moordpogingen op zijn vriendin

De 28-jarige Sjors H. uit Hoorn heeft volgens het openbaar ministerie meerdere keren geprobeerd zijn vriendin te doden. Op verschillende tijdstippen in mei vorig jaar zou H. het hebben gemunt op zijn levenspartner. Zo zou hij diverse malen haar keel en neus hebben dichtgeknepen. Ook gooide hij volgens het OM de vrouw met haar hoofd tegen een tafelpoot en sloeg hij haar met een gevulde fles. Daarnaast is het verwijt dat hij het slachtoffer een jaar lang mishandelde tussen april 2016 en mei vorig jaar, onder meer door een stuk van haar oor af te bijten.

Dit bleek maandag tijdens een strafzaak tegen H., die nog niet inhoudelijk kon worden behandeld. De man uit Hoorn was daar zelf niet bij aanwezig, alleen zijn advocaat. Het slachtoffer liep door de mishandelingen volgens de officier van justitie niet alleen een verminkt oor op, maar ook gebroken oogkassen en andere wonden. Zo werd de vrouw in de visie van het OM geschopt en met haar hoofd tegen de voordeur en een wasbak geslagen. ,,Gelukkig heeft zij het allemaal overleefd”, verzuchtte de aanklager.

H. was recent opgenomen in het Pieter Baancentrum voor onderzoek naar zijn psychische toestand. De man wilde daar niet aan meewerken, liet de officier van justitie weten. Wel waren er veel zorgen over hem. De zaak kon nog niet worden behandeld, omdat het rapport van het Pieter Baancentrum over de psychische toestand van de verdachte nog niet klaar is. Het dossier in de zaak is wel klaar en bevat onder meer een hele serie foto’s van het toegetakelde slachtoffer, zo bleek tijdens de pro forma zitting.

De man zit nog vast. Op 9 maart buigt de rechtbank zich opnieuw over zijn zaak. Dan is de behandeling wel inhoudelijk.

Heeft u dit ook al gelezen?