Share

26-jarige inwoner Barendrecht hoort 5 jaar cel eisen wegens importeren kilo’s harddrugs

DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een celstraf van 5 jaar geëist tegen de 26-jarige M.W. uit Barendrecht omdat hij tientallen kilo’s harddrugs vermomd als satésaus Nederland heeft ingevoerd. Toen de lading satésaus bij een transportbedrijf in De Lier werd aangeleverd kreeg een medewerker van het bedrijf argwaan en belde de politie. De man zijn argwaan bleek juist te zijn, na onderzoek door de politie bleek dat verpakt in bakken bevroren satésaus een kleine 41kg heroïne en ruim 62kg cocaïne bleek te zitten.

Al direct bij de aflevering kreeg het transportbedrijf argwaan, er bleken geen klantformulieren te zijn, waren de pallets met satésaus in veel plastic verpakt en bleek de satésaus voor een bedrijf te zijn die in versnellingsbakken handelde.

Door gebruik te maken van videobeelden waarop de 26-jarige man uit Barendrecht duidelijk herkenbaar in beeld kwam kon de politie hem 2 dagen later aanhouden. Tijdens de eerste ondervraging vertelde M.W. dat hij het transport samen met  58-jarige J.D. uit Strijenas had georganiseerd, deze man is eigenaar van het bedrijf in versnellingsbakken. Bij onderzoek in de woning van W. vond de politie diverse telefoons waarop berichten werden gevonden tussen W. en een man uit Ridderkerk, de 36-jarige D. de J.. Deze man was volledig op de hoogte van het transport en de hoeveelheid kilo’s harddrugs die vervoerd werden.

Officier van Justitie Ingeborg Doves vond  dat alle feiten overtuigend bewezen waren en eiste tegen de man uit Barendrecht 5 jaar celstraf, tegen de man uit Ridderkerk 4 jaar cel en ook tegen de man uit Strijenas 4 jaar cel.

De rechter doet over 2 weken uitspraak.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?