25-jarige inwoner Breezand verdacht van poging moord

De emoties liepen maandag hoog op voor de 25-jarige Wesley van der W. uit Breezand en zijn familie tijdens een pro forma zitting bij de rechtbank in Alkmaar. Van der W. wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot moord op 28 december vorig jaar. Hij zou in een studio bij een boerderij in Heerhugowaard een man hebben omringd met brandende waxinelichtjes en hem vervolgens hebben overgoten met een brandbare vloeistof. Van der W. zou alle vluchtwegen uit de studio hebben geblokkeerd. Ditzelfde feit wordt hem ook als brandstichting ten laste gelegd.

Van der W. zou de feiten echter hebben begaan terwijl hij in een psychose zat. Inmiddels krijgt hij daar de juiste medicijnen voor, en gaat het weer stukken beter met hem volgens zijn advocaat Polderman. Hij verzocht daarom om zijn cliënt te schorsen uit voorlopige hechtenis. Ook het slachtoffer wil graag dat Van der W. vrij wordt gelaten uit de gevangenis. Dat zei hij toen de rechtbank hem tijdens de zitting het woord gaf.

De officier van justitie is daar echter nog geen voorstander van, omdat er momenteel nog een psychologisch onderzoek naar de verdachte wordt gedaan. ,,Wat er is gebeurd heeft mij vreselijk geraakt.” wist Van der W. de rechtbank tijdens zijn laatste woord net met een gebroken stem te vertellen. Ook schreef hij de rechters een omvangrijke brief over hoe hij de afgelopen periode heeft doorgemaakt.

De Alkmaarse rechtbank maakt dinsdag bekend hoe de procesgang in de zaak van Van der W. verder zal lopen, en of hij inderdaad uit zijn voorlopige hechtenis kan worden geschorst.

Loading