240 uur werkstraf voor 24-jarige inwoner Tilburg na veroorzaken dodelijk ongeval

BREDA – De 24-jarige J. van U. uit Tilburg is vandaag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een rijontzegging voor de duur van 1 jaar voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk afloop. Officier van Justitie mr. de Graaf tijdens de zitting van 13 mei j.l. een hogere straf omdat deze vond dat zeer onvoorzichtig verkeersgedrag bewezen was. 

De rechtbank verwijd de man dat hij op 25 juli 2018 op de Ringbaan Zuid in Tilburg het rode verkeerslicht negeerde en met hoge snelheid het kruispunt met de Oude Goirleseweg overstak waar op dat moment het 14-jarige slachtoffer reed met zijn fiets. Een botsing kon niet meer voorkomen worden en het slachtoffer werd dusdanig zwaar gewond dat hij onderweg naar het ziekenhuis overleed. De fietser zelf was ook in overtreding omdat hij ook het rode licht had genegeerd.

De rechter ging niet uit van het door het OM. gestelde onvoorzichtig verkeersgedrag maar van aanmerkelijk onvoorzichtig verkeersgedrag en kwam daarom tot een taakstraf van 240 uur. De rechter vertelde bij het uitspreken van het vonnis dat geen enkele straf recht doet aan het verlies en gemis voor de ouders van de 14-jarige jongen en het verdriet dat de 24-jarige man uit Tilburg heeft veroorzaakt.

De man heeft 14 dagen om in hoger beroep te gaan.

Loading