24 maanden cel voor inwoner(45) Muntendam wegens poging doodslag

GRONINGEN – De 45-jarige R. Q. uit Muntendam heeft van de rechtbank in Groningen een celstraf van 24 maanden gekregen wegens poging doodslag. Q. heeft op 11 juni 2020 in Groningen zijn slachtoffer meerdere malen met een mes in de nek en hals gestoken. Het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op door de messteken

De rechter vond de feiten bewezen en veroordeeld Q. tot een celstraf van 24 maanden minus de tijd dat Q. in voorarrest heeft gezeten. De rechter wijst de vordering van de benadeelde partij  toe en veroordeelt verdachte tot betaling aan deze benadeelde partij van een bedrag van € 5256,50 , vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 11 juni 2020. Dit bedrag bestaat uit € 256,50 aan materiële schade en € 5.000,- aan immateriële schade.

Bij gebreke van betaling en verhaal kan gijzeling voorde duur van 61 dagen worden toegepast, met dien verstande dat de toepassing van de gijzeling de hiervoor opgelegde verplichting niet opheft.
De rechtbank bepaalt daarbij dat, indien Q. heeft voldaan aan de verplichting tot betaling aan de staat ten behoeve van het slachtoffer daarmee de verplichting van Q. om aan de benadeelde partij dit bedrag te betalen komt te vervallen en omgekeerd, dat, indien verdachte aan de benadeelde partij het opgelegde bedrag heeft betaald, daarmee de verplichting tot betaling aan de staat van dit bedrag komt te vervallen.

Loading

Geef een reactie