Share

23-jarige inwoner Kolhorn voor vier jaar de cel in

KOLHORN – De 23-jarige M.M. uit Kolhorn moet van de rechter in Alkmaar voor 4 jaar de cel in wegens poging doodslag . De Kolhorner had op 18 oktober 2018 een afspraak gemaakt met zijn vriendin in Groet maar niet zijn vriendin maar 4 mannen kwamen naar hem toe op de afsproken plaats.

Toen bleek dat 2 van deze vier mannen ook dachten een relatie te hebben met de vrouw ontstond er ruzie tussen de vier mannen en M. waarop M. een wapen trok en op 1 van de mannen schoot die hierdoor letsel aan zijn arm opliep.

M. vluchtte hierop weg en werd al snel achtervolgd door de politie. De achtervolging ontaarde in een levensgevaarlijke achtervolging omdat M. met zijn auto tegen de politieauto aanreed. M. verklaarde dat hij dit niet expres heeft gedaan. De rechter ging hierin mee en sprak hem van dit feit vrij.

Wel kreeg M. 4 jaar cel wegens poging doodslag en het bedreigen van zijn vriendin. De rechter besloot ook dat 2 voorwaardelijke straffen ten uitvoer moeten worden gelegd, een rijontzegging van 6 maanden en twee weken celstraf.

Heeft u dit ook al gelezen?