Share

23-jarige brandstichter uit Steenwijk krijgt 1 jaar cel, man liet spoor van ellende achter

ZWOLLE – De rechtbank in Zwolle heeft de 23-jarige Mustafa S. veroordeeld voor brandstichting in 3 personenauto’s, 1 in Hollandscheveld en 2 in Zwolle en daarnaast een vrouw met de dood te bedreigen door te roepen ‘ze gaat kogels vangen’. 

Op 23 oktober 2019 ging S. naar Hollandscheveld om daar met een brandbare stof een Volkswagen Polo in de brand te steken, de auto raakte total loss. Op 6 en 8 november 2019 werd er brand gesticht in 2 personenauto’s in Zwolle door middel van een brandbare vloeistof die over de personenauto’s was gegoten en daarna werd aangestoken. Beide auto’s raakten total loss bij de brandstichting.

Nog dezelfde maand op 30 november bedreigde S. via Snapchat een vrouw in Zwolle door een vriendin van deze vrouw via Snapchat een bericht te sturen: ‘Ze ma tegen je vriendin dat ze mijn tasje met me spullen erin vind nog. Geeft desnoods aan silvio of ik zweer ze gaat kogels vangen. Beloof ik dr, als ze dat doet laat ik iedereen met rust.’ Bij de tekst stuurde S. ook een filmpje mee waarop een linkerhand vol met tatoeages te zien was en in de hand een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

Schrik aanjagen

S. wilde met de brandstichting mensen schrik aanjagen. De auto’s waren van bekenden van hem en wilde ze laten voelen dat ze moesten uitkijken voor hem. Tijdens de rechtszaak verklaarde man spijt te hebben van zijn acties en zich voor eens en altijd wilde loswerken uit de criminele wereld waar hij al jaren in verkeerd. S. heeft een betaalde baan gevonden en is samen met de reclassering nu op zoek naar een woning waar hij zijn leven op regel kan gaan krijgen.

De officier van justitie eiste tegen S. een celstraf van 1 jaar waarvan 268 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De rechter kon zich vinden in de eis maar moet zich tijdens zijn proeftijd strak aan zijn meldplicht bij de reclassering houden, zorgen dat hij begeleid wordt tijdens het wonen en zorgt voor ambulante behandeling.

Heeft u dit ook al gelezen?