Share

22 jaar gevangenisstraf voor moord voor inwoner Tilburg

DEN BOSCH – De 44-jarige S.S.L. de C. uit Tilburg moet van het gerechtshof in Den Bosch voor 22 jaar de gevangenis in wegens moord op een 27-jarige inwoner van Molenschot, eerder veroordeelde de rechtbank hem tot 18 jaar cel.

Beiden waren lid van motorclub No Surrender en spraken op 17 augustus 2015 af vlak bij de vliegbasis Gilze-Rijen, waar de man meerdere keren op het slachtoffer schoot. Het slachtoffer wist nog te vluchten maar viel op de grond waarna C.  hem van korte afstand 2 keer door het hoofd schoot. C. sleepte het lichaam daarna naar de berm en liet hem daar liggen.

C. beriep zich tijdens zijn proces op zijn zwijgrecht maar bij het hoger beroep vertelde de man dat hij met nog iemand in Molenschot zou zijn geweest, die persoon had een afspraak met het slachtoffer en heeft hem ook vermoord. De man wilde niet zeggen wie die tweede man was, dit zou gevaarlijk zijn.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft het hof rekening gehouden met het niet willen meewerken van de verdachte en het kille karakter van de moord. Ook rekende het hof hem zwaar aan dat hij wist dat de vriendin van het slachtoffer zwanger was en haar zoon nooit zijn vader zou leren kennen.

Het hof veroordeeld de man niet alleen tot 22 jaar celstraf maar ook moet hij de moeder van het slachtoffer 20.000 euro schadevergoeding betalen aan materiële schade. Het namens de zoon gevraagde schadevergoeding werd afgewezen omdat dit in een hoger beroep niet mogelijk is. Deze zal via een civiele procedure moeten plaatsvinden

Heeft u dit ook al gelezen?