Share

21-jarige inwoner Helmond krijgt 18 maanden cel wegens verkrachting

HELMOND – De 21-jarige X. R. uit Helmond is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk, en het betalen van een schadevergoeding van 5289,13 euro omdat hij op 9 mei 2018 een 17-jarig meisje uit Helmond zou hebben verkracht. 

Op de bewuste dag vroeg hij het slachtoffer met hem mee te komen omdat hij een verrassing voor haar zou hebben. Toen het meisje op de plek buiten Helmond waar zij hadden afgesproken aan kwam werd zij gedwongen seksuele handelingen te verrichten waarna R. haar verkrachte. R. schuwde daarbij niet om geweld te gebruiken, door haar bij armen en benen vast te pakken zodat zij niet kon vluchten.

R. zag zelf de ernst van het delict niet in en omdat hij onveilige seks met het meisje heeft gehad was de kans op ongewenste zwangerschap of een soa. groot. De rechtbank neemt het R. dan ook zeer kwalijk dat hij het leed dat hij het meisje heeft aangedaan niet inziet.  De rechtbank heeft wel rekening gehouden met de leeftijd van de dader, die ten tijde van het delict net 18 was geworden.

R. heeft naast de celstraf en schadeloosstelling ook een meldplicht bij de reclassering gekregen en moet hij meewerken aan een intake en als het nodig is een verplichte behandeling door een forensische zorgverlener.

R. kan binnen twee weken na de uitspraak nog hoger beroep aantekenen.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?