Share

200 uur taakstraf en 2 jaar rijbewijs kwijt voor veroorzaker dodelijk ongeval Zuidoostbeemster

ALKMAAR – De rechtbank ik Alkmaar heeft donderdagmiddag de 21-jarige Danilo C. uit Purmerend veroordeeld tot een taakstraf van 200 euro een proeftijd van 2 jaar en een rijverbod voor de duur van 2 jaar omdat hij op 2 juli 2016 op de Oostdijk in Zuidoostbeemster met een te hoge snelheid en een te hoge alcoholpromillage met een geleende auto uit de bocht is gevlogen tegen een boom is gereden waarna de auto vlamvatte.

Bij dit ongeval is toen de 18-jarige Nick Bootsman uit Volendam verongelukt. Nick was volgens het NFI vrijwel zeker op slag dood. Omdat de auto volledig uitbrandde was het lichaam van Nick dusdanig verminkt dat zijn identiteit alleen nog via zijn gebit kon worden vastgesteld.

De rechter hield rekening mee dat Danilo C. toen hij weer bij kwam van de klap en zag dat hij in een brandende auto zat heeft geprobeerd Nick uit de auto te sleuren maar door de vlammen dit niet lukte. Ook hield de rechter er rekening mee dat Danilo C. heeft laten blijken ontzettend veel spijt te hebben van het gebeuren, Nick Bootsman was zijn beste vriend en hij moet verder leven met het feit dat door hem Nick niet meer leeft.

Danilo C. moet verder een schadevergoeding aan de vader van Nick Bootsman betalen en moet hij ook de aanschafkosten van de auto, 1950 euro, vergoeden aan de eigenaar van de auto. Mocht Danilo C. de 200 uur taakstraf niet uitvoeren dan moet hij 100 dagen de cel in.

Heeft u dit ook al gelezen?