20-jarige inwoner Medemblik bezorgt rechter en justitie een déjà vu

MEDEMBLIK – De 20-jarige N. G. uit Hoorn en zijn advocaat hebben donderdagmiddag bij de rechtbank in Alkmaar zowel de politierechter als de officier van justitie een déjà vu bezorgd. G. moest die middag voor de tweede keer voorkomen omdat hij op 21 juni vorig jaar in Medemblik de instructies van politieagenten zou hebben genegeerd en ze vervolgens hebben uitgescholden. Bij aanvang van de zaak bleek G. echter niet aanwezig, terwijl hij zelf bezwaar had aangetekend tegen de zaak en dus waarschijnlijk wel aanwezig had willen zijn.

Meester Terlingen nam daarom namens zijn cliënt het woord, maar ook hij had maar een deel van de informatie. Nigel G. zou zijn opgepakt voor een vernieling. Daarna zou hij onmiddellijk zijn overgebracht om een gevangenisstraf uit te zitten die hem nog boven het hoofd hing. Waar hij die straf precies uitzit, wist ook de raadsman niet. Op dit moment kreeg de Alkmaarse politierechter haar déjà vu; ,,Deze situatie komt me wel heel bekend voor.” reageerde ze op de advocaat. Ook de officier van justitie kreeg het gevoel dat deze situatie zich al eens eerder had voorgedaan.

De verklaring daarvoor was al snel gevonden. Het bleek namelijk zo te zijn dat G. op 18 december moest voorkomen voor het feit van juni. Hij kon op dat moment ook niet aanwezig zijn, omdat hij diezelfde middag was aangehouden. Dat ging ook om een vernieling. De zaak werd toen aangehouden. Ook dit keer zag de politierechter geen andere mogelijkheid dan de zaak wederom aan te houden.

G. moet overigens aanstaande woensdag opnieuw bij de politierechter verschijnen voor de vernieling die hij op 18 december heeft begaan.

Loading