Share

20 jaar cel voor dader steekpartij in 2003

Een 39-jarige man is door het gerechtshof Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Het Haagse hof acht bewezen dat hij in november 2003 een toen 28-jarige Feyenoordsupporter met messteken om het leven heeft gebracht in Rotterdam. Hij heeft de portemonnee en de telefoon van dit slachtoffer meegenomen. Kort daarvoor heeft hij 2 jongens onder bedreiging met een mes geld en een portemonnee laten afgeven. Ook heeft hij een man met een mes gestoken om goederen van hem te krijgen.

De feiten werden in 2003 niet opgehelderd. De verdachte heeft zich in 2016 spontaan gemeld bij de politie en heeft verklaard over zijn betrokkenheid bij deze feiten, waaronder dat hij die nacht iemand heeft gestoken en andere nare dingen heeft gedaan.
Bij de rechtbank en in hoger beroep heeft de verdachte verklaard dat hij zich niets van die politieverhoren kan herinneren. Hij heeft in hoger beroep ook verklaard dat hij zich niet kan voorstellen dat hij de feiten heeft gepleegd. Van een psychose bij de verdachte in 2016, zoals de raadsman betoogde, is het hof niet gebleken.
Het hof gebruikt de bekentenis van de verdachte voor het bewijs en heeft hem veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Dat is een langere gevangenisstraf dan eerder door de rechtbank was opgelegd. De rechtbank had de verdachte veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.

Heeft u dit ook al gelezen?