19-jarige verdachte krijgt celstraf wegens misbruik 5 meisjes

Hoorn/Middenbeemster – De rechtbank in Alkmaar heeft een 19-jarige verdachte uit Middenbeemster veroordeeld tot een jaar jeugddetentie, waarvan 247 dagen voorwaardelijk. De rechtbank vindt bewezen dat de man vijf meisjes heeft misbruikt in Hoorn en Middenbeemster. Zij waren tussen de zeven en negen jaar oud. De opgelegde straf is conform de eis van de officier van justitie.

De rechtbank vindt het heel erg wat de zwakbegaafde man heeft gedaan. Hij lokte de jonge meisjes met een smoes in de bosjes in het Willem Wiesepark in Hoorn en bij de naschoolse opvang in Middenbeemster. Daar pleegde hij ontucht met ze. Dat heeft hij bekend. De zaak zorgde voor veel ophef in beide gemeentes.

De rechtbank hield rekening met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij moet zich verplicht laten behandelen in een psychiatrische instelling, waar hij nu al verblijft.

De man mag vijf jaar lang geen contact hebben met de slachtoffers en niet in de buurt komen van hun huizen en scholen. Ook is hij veroordeeld tot het betalen van 6400 euro aan de slachtoffers. Dat bedrag gaat voor het grootste deel om smartengeld.

Loading