Share

19-jarige ontuchtpleger lokte meisjes naar park in Hoorn

De 19-jarige verdachte van ontucht lokte op 30 maart twee negenjarige meisjes in de bosjes in het Willem Wiesepark in Hoorn. Hij vroeg de meisjes om mee te zoeken naar een bal, die hij kwijt zou zijn. In de bosjes misbruikte hij de jonge kinderen, zo gaf hij dinsdag toe bij de rechtbank in Alkmaar. Daar hoorde hij de officier van justitie een jaar gevangenisstraf tegen zich eisen, waarvan 247 dagen voorwaardelijk. De zwakbegaafde verdachte uit Middenbeemster is verminderd toerekeningsvatbaar.

De man wordt ook verdacht van ontucht met twee meisjes van acht jaar oud en een zevenjarig meisje in Middenbeemster. Dat gebeurde op 4 juni. Ook daar had hij een smoes bedacht, waarmee hij de kinderen de bosjes in lokte nabij de naschoolse opvang in het dorp.

De verdachte zei dat hij veel spijt had van wat hij had gedaan. ,,Ik schaam me er nu helemaal kapot voor.” Ouders van de misbruikte kinderen lieten weten dat de impact van het misbruik groot is op het leven van hun dochters en van henzelf. ,,Hoe kun je zoiets doen?”, vroeg een moeder zich af. ,,Je hebt een stukje onschuld aangetast, dat een meisje van haar leeftijd moet hebben”, zei een andere moeder in haar slachtofferverklaring. Vier van de ouderparen vroegen om 2500 euro smartengeld voor hun dochters.

De officier van justitie vond dat er genoeg bewijs was om de verdachte te veroordelen. Zij noemde de zaak ‘zeer ernstig’. Ze wil dat de man zich verplicht laat behandelen. Hij zit inmiddels in een psychiatrische instelling voor jongeren in Brabant. Daar wordt hij nu al behandeld. Ook wil de aanklager dat de man een contactverbod krijgt opgelegd met de slachtoffers en een locatieverbod voor een wijk in Hoorn en in Middenbeemster.

Zijn advocaat kon zich vinden in de eis. De rechtbank doet 28 januari uitspraak.

Heeft u dit ook al gelezen?