180 dagen cel voor Amsterdammer die zijn eigen vader neerstak

Dit bericht is 66 keer gelezen

De 53-jarige M. N. M. is veroordeeld tot 180 dagen celstraf, waarvan 127 voorwaardelijk, voor een poging tot zware mishandeling en bedreiging van zijn vader. Dat gebeurde op 20 januari van dit jaar in Amsterdam.

De man probeerde zijn vader met een mes in zijn buik te steken. Dat lukte niet. Wel raakte de vader gewond aan zijn onderarm. Volgens de verdachte was het zijn vader die hem aanviel en probeerde hij met het mes alleen zijn vader op afstand te houden. Op basis van de verklaringen van de vader en de broer van de man, ziet de rechtbank voor deze lezing echter geen bewijs. De man wordt wel vrijgesproken van poging tot doodslag op zijn vader.

Naast de celstraf moet de man zich psychisch laten behandelen en mag hij gedurende twee jaar geen contact met zijn vader opnemen. 

N. M. heeft verklaard dat hij in zijn jeugd meermalen door zijn vader is mishandeld, dat hij zijn vader kent, dat hij aan het gezicht en de lichaamstaal van zijn vader zag dat zijn vader in de keuken een wapen ging pakken, dat hij zich moest verdedigen, dat hij een mes heeft gepakt, dat hij dat mes voor zich hield, dat zijn vader met een gangkast op hem afkwam en dat zijn vader gewond is geraakt door het vastpakken van het lemmet van het mes in de hand van verdachte.

De raadsvrouw heeft bepleit dat, gelet op de verklaring van verdachte, sprake is geweest van noodweer en dat voor zover het door verdachte toegepaste geweld niet proportioneel is geweest, sprake is geweest van noodweerexces voortvloeiend uit een hevige gemoedsbeweging als gevolg van paniek vanwege de aanval en herinneringen aan eerdere aanvallen.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: