18 maanden cel en 5 jaar rijontzegging voor verdachte dodelijk ongeval Pinkpop

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie heeft woensdagochtend 18 maanden celstraf en daarnaast ook nog 5 jaar rijontzegging geëist tegen de 37-jarige Dennis S. die door het OM. er van wordt beschuldigd de dood van 1 persoon en drie personen zwaar te hebben verwond toen hij met zijn auto ’s nachts rond 04:00 uur over een groep van 10 personen heen reed.

Direct na het ongeval is S. volgens het OM. er volgas vandoor gegaan en niet gestopt om direct hulp te bieden aan de mensen die hij heeft aangereden. Toch gaat het OM. er wel vanuit dat het een tragisch ongeval is geweest. De groep van 10 personen was op de terugweg van het Pinkpop terrein en gingen ter hoogte van Camping B op de weg zitten met alle gevolgen van dien. Het OM. rekent het S. zwaar aan dat hij de slachtoffers in hulpeloze toestand achter heeft gelaten en pas later op de ochtend toen hij via de radio hoorde hoe erg het ongeval was zich bij de politie in Amsterdam meldde waar hij aan het werk was.

S. verklaarde zelf woensdagochtend dat hij de groep nooit heeft zien zitten en dat hij ook zeker niet te snel heeft gereden. Na het ongeval verklaarde S. is hij puur uit paniek doorgereden en weet zich ook van wat er na het ongeval allemaal heeft plaatsgevonden weinig meer te herinneren. Reclassingsrapporten en onderzoeksrapporten van de psychiater laten geen afwijkende omstandigheden zien, ook had S. niet gedronken of drugs gebruikt.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Loading