Share

18 jaar cel voor 29-jarige inwoner Lelystad na poging moord op zus

Het gerechtshof Midden-Nederland heeft in hoger beroep de 29-jarige Dislhad K. tot een celstraf van 18 jaar veroordeeld voor poging moord op zijn eigen zus en de vriend van de zus. 

Eerder veroordeelde de rechtbank in Lelystad de man ook al tot 18 jaar, maar daar ging hij tegen in hoger beroep, waar hij vandaag kreeg te horen dat hij de 18 jaar celstraf blijft houden.

Dislhad K. heeft volgens het Hof, de zitting werd gehouden in de extra beveiligde rechtbank in Osdorp, zijn zus met zeer veel geweld op 7 februari 2017, geprobeerd te vermoorden. Hij heeft daarvoor 1 of meerdere schoten op zijn zus en haar vriend afgevuurd maar die misten doel waarop de zus kon ontsnappen door in het kanaal naast het station in Lelystad te springen en naar de overkant te zwemmen. Toen zij probeerde uit het water te komen was haar broer daar ook aangekomen en greep haar vast waarna hij haar weer in het water duwde en bovenop haar ging staan om haar zo te verdrinken.

Het was aan de politie te danken dat ze gered werd, de politie kwam op dat moment net aangereden en dwongen Dislhad K om zijn armen omhoog te doen, waarop zijn zus bewusteloos kwam boven drijven. Er is direct begonnen met het reanimeren van de jonge vrouw die op dat moment geen hartslag meer had en door zeer adequaat handelen van de politie en hulpdiensten heeft ze het overleefd.

Het hof stelt dan ook dat een lange celstraf op zijn plaats is en houdt de uitspraak van de MK in Lelystad in stand, ook moet Dislhad K zijn zus en haar vriend schadevergoeding betalen en de proces kosten, vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 7 februari 2017 tot de dag van volledige betaling, bij niet betaling aan te vullen met 85 dagen hechtenis. De schadevergoedingsmaatregel is van toepassing.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?