Share

15 maanden cel inwoner Anna Paulowna voor deelname aan drugssmokkel

ANNA PAULOWNA –De 46-jarige J.R. uit Anna Paulowna kreeg donderdag van de rechtbank in Haarlem een celstraf van vijftien maanden opgelegd voor zijn aandeel bij de smokkel van zo’n 1.1 kilo cocaïne via de via de luchthaven Schiphol. R. ontkende twee weken geleden in alle toonaarden schuldig te zijn, maar de rechters hebben zijn verhaal gepasseerd. De opgelegde straf is gelijk aan wat de officier van justitie tegen R. had geëist.

De partij cocaïne werd 25 februari dit jaar ons land binnengesmokkeld door een moeder en haar dochter, die uit Curaçao en Aruba kwamen. Beide vrouwn hadden de verdovende middelen onder meer in hun beha verstopt. De vrouwen zijn inmiddels veroordeeld voor die koeriersdienst.

Lees ook: Man uit Anna Paulowna ontkent rol bij forse drugssmokkel

De man uit Anna Paulowna kwam in beeld als verdachte toen bleek dat de smokkelende moeder telefonisch contact had gehad met zijn zakelijke telefoon. Eerder vertelde R. bij de politie het verhaal dat zijn mobieltje mogelijk gestolen was. Tijdens de behandeling van zijn strafzaak zei hij echter dat de telefoon in zijn eigen bedrijf lag en dat meerdere mensen er gebruik van maakten. Met andere woorden: de vrouwen met drugs op hun lichaam kunnen net zo goed door een ander zijn aangestuurd.

De rechters vinden dat verweer echter niet heel erg geloofwaardig. Ze voeren voor dat standpunt onder meer aan dat R. aanvankelijk heel andere verklaringen heeft afgelegd en dat het niet sterk overkomt dat hij dit pas op de zitting is gaan beweren. R. wordt dus niet geloofd en moet nu voor vijftien maanden achter de tralies.

Loading

Heeft u dit ook al gelezen?