142 uur werkstraf voor Opperdoezer voor handel in hennep

ALKMAAR – De 28-jarige Rasjha Z. uit Opperdoes is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur of anders 30 dagen cel vanwege de handel in hennep. Z. werd in Hoorn op heterdaad betrapt toen hij samen met een vriend 358 gram hennep wilde gaan verkopen aan een Marokkaanse klant.

De officier van Justitie wees Z. erop dat er tijdens verdere onderzoek in de voertuigen bij 1 van de mededaders een vuurwapen werd gevonden en dat het dus ook heel anders had kunnen aflopen.  Daarom eiste het O.M dan ook een werkstraf van 60 uur of te vervangen voor 30 dagen cel. Maar Z. had nog 2 eerdere proeftijden openstaan en ook deze wilde het O.M ten uitvoer zien worden gebracht.

Er stond nog een taakstraf van 40 uur open en een veroordeling van 3 weken celstraf vanwege een diefstal waarvoor Z. is veroordeeld. De OvJ. Zag 3 weken celstraf niet zitten zeker gezien Z. een sterk verbeterd gedrag laat zien en geen drank of drugs meer gebruikt en een fulltimebaan heeft. Daarom eiste de OvJ een extra werkstraf van 42 uur ter vervanging van de 3 weken celstraf.

De rechter kon zich prima vinden in de eis van het Openbaar Ministerie en legde Z. voor de handel in hennep een taakstraf van 60 uur op of te vervangen voor 30 dagen cel, de beide ten uitvoerleggingen nam de rechter ook over van het O.M zodat Z. in totaal een werkstraf van 142 uur moet volbrengen.

Z. gaf aan hiermee akkoord te gaan en niet in hoger beroep te gaan.

Loading