Share

14-jarige straatrover Almere krijgt 180 dagen jeugddetentie

De meervoudige kamer in Lelystad heeft de 14-jarige S.G. veroordeeld tot 180 dagen, waarvan 113 dagen voorwaardelijk, jeugddetentie met daarnaast een proeftijd van 2 jaar en een leerstraf van 40 uur. De rechter vond het bewezen dat G. in 2020 binnen 3 weken ruim 10 straatroven heeft gepleegd waarbij hij geweld niet schuwde. Het ging G. vooral om telefoons en AirPods

G. begon in februari 2020 met het beroven van 2 van zijn slachtoffers op het Forum in Almere, G. behoorde tot een groepje van 4 die op de twee slachtoffers afliepen en daarna de AirPods uit de oren trokken bij 1 van de slachtoffers. Toen zij ook bij het andere slachtoffer de AirPods uit de oren wilden trekken bedreigden zij hem met een mes als hij niet zijn AirPods en telefoon aan de jongen gaf. In de 3 weken na zijn eerste straatroof pleegde S.G. nog 10 andere overvallen, en ook daar werd gedreigd met geweld als ze hem de spullen die hij opeiste niet overhandigde.

S.G. heeft volgens onderzoek door een psychiater een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens en lijdt naar naast ook aan een gedragsstoornis die zich ook uitte toen hij de straatroven pleegde.

Officier van justitie mr. C.J. Booij eiste een celstraf van 180 dagen waarvan 113 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en daarnaast een verplichte leerstraf van 40 uur. Officier van justitie mr. C.J. Booij wil met de 113 dagen voorwaardelijk een stevige stok achter de deur houden mocht G. nogmaals in de fout gaan.  De rechter besloot conform de eis van het OM. G. moet daarnaast ook een schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers en moet hij zich melden bij de reclassering.

Heeft u dit ook al gelezen?