Share

1200 euro boete na verlaten plaats ongeval Midwoud

ALKMAAR/MIDWOUD – De 45-jarige Engelsman Martin W. is in de nacht van 18 op 19 juni 2017 aangehouden nadat hij met veel drank op in zijn auto is gaan rijden waarna tegen 2 auto’s is gereden die hierdoor beschadigingen opliepen.

Eerder die avond kreeg de man ruzie met zijn vrouw in Café de Post in Midwoud. De man had flink gedronken en tijdens deze ruzie sloeg hij zijn vrouw waarna personeel van De Post hem de zaak uitwerkte.

De man werd hierop zo boos dat hij met zijn vuist een raam van het café insloeg. Hierna stapte hij in zijn auto en reed weg. Het personeel belde direct de politie die de man gingen opzoeken. Al snel hadden ze hem gevonden en zagen hem de camping in Midwoud oprijden. Hier wilde W. tussen 2 auto’s doorrijden wat niet lukte, 1 auto raakte bij fors beschadigd. De man reed hierop door en raakte een tweede auto.

De politieagenten zijn op de auto afgerend en zagen 2 personen uit de auto stappen, puur uit gewoonte hielden zij de man die aan de linkerkant uit de auto stapte aan, omdat dat de bestuurder zou zijn. Helaas bleek de auto het stuur aan de rechterkant te hebben waardoor de bestuurder kon ontkomen.

De vrouw van W. heeft de agenten toen naar de caravan gebracht waar W. lag te slapen. Daar werd hij aangehouden en moest hij blazen, W. blies toen 880 ugl, 4x het maximale dat toegestaan is.

W. ontkende alles, en ook de andere man ontkende dat W. had gereden. Die verklaarde dat ene Johnny had gereden alleen bleek uit onderzoek dat W. zich ook weleens bediende van de naam ‘Johnny’.

De Officier van Justitie vond beide feiten overtuigend bewezen, voor het kapotmaken van het raam wilde de Officier van Justitie geen straf omdat W. de dag erna naar De Post is gegaan om de schade te betalen en excuses te maken voor zijn gedrag.

Wel eiste de Officier van Justitie voor beide overige feiten een geldboete van 2100 euro en een rijverbod voor de duur van 12 maanden.

De advocaat van de man vond dat geen van de 3 feiten bewezen kon worden. Over de 880 ugl zei de advocaat dat zijn cliënt ook in de caravan nog drank had kunnen nuttigen waardoor de hoogte van de blaastest hoger zou zijn uitgepakt.

De rechter oordeelde echter dan de man op alle 3 de feiten schuldig is. Voor het vernielen van het raam legde de rechter geen straf op omdat dat onderling al was geregeld maar voor de 2 overige feiten legde de rechter een geldboete 1200 euro bij niet betalen 22 dagen celstraf met een onvoorwaardelijke rijontzegging van 9 maanden met aftrek van de duur dat W. zijn rijbewijs al kwijt is.

Heeft u dit ook al gelezen?