Share

120 uur taakstraf waarvan 40 uur voorwaardelijk voor 20-jarige Amsterdammer, de man beroofde ouderen

De 20-jarige A. is veroordeeld tot 120 uur taakstraf waarvan 40 uur voorwaardelijk onder meer omdat hij in oktober 2021 in Amstelveen en een maand later in Amsterdam samen met een ander van flink oudere mensen stal door middel van het gebruik van gestolen pinpassen. De rechtbank rekent hem dit met name aan, omdat deze ouderen tot een kwetsbare groep mensen in de samenleving behoren. Bovendien heelde hij in september 2021 een bankpas.

Naast de taakstraf moet hij ruim 460 euro schadevergoeding betalen. De slachtoffers trapten in een babbeltruc. Omdat er echter onvoldoende bewijs is dat hij daarbij een rol speelde, is hij vrijgesproken van oplichting. Uit het reclasseringsrapport blijkt onder meer dat hij zijn best doet zijn leven op de rit te krijgen. Omdat de rechtbank het belang daarvan onderschrijft en omdat hij jong is, oordeelt de rechtbank dat een hoge taakstraf passend is.

De raadsman van A. mr. Niels de Fluiter,pleitte voor vrijspraak voor 2 zaken tijdens de inhoudelijke zitting. Het dossier bevat volgens de raadsman onvoldoende wettig en overtuigend bewijs voor deze feiten. Ook vond de raadsman dat niet kon worden vastgesteld dat zijn cliënt bij aangeefsters aan de deur is geweest.

De officier van justitie eiste in het requisitoir dat A. moet worden veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 240 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Heeft u dit ook al gelezen?

Geef een reactie