Share

120 uur taakstaf en zes maanden rijbewijs kwijt voor veroorzaker Pinkpop drama

MAASTRICHT – De rechtbank van Maastricht heeft de 37-jarige Danny S. uit Heerlen veroordeeld voor het drama dat hij heeft veroorzaakt in de nacht van zondag op maandag 18 juni 2018. Danny S. reed toen met zijn bestelbus over een groepje mensen die op de weg waren gaan zitten na afloop van Pinkpop. 

Danny S. is daarna doorgereden en meldde zich pas 5 uur later bij de politie in Amsterdam, toen hij te horen kreeg wat hij had gedaan. Tijdens de inhoudelijke zitting vertelde S. meerdere malen dat hij het groepje niet heeft zien zitten maar wel dat hij voelde dat hij over ‘iets’ heen reed.  Na het ongeval bleek dat 1 persoon was overleden en drie zwaar gewond waren geraakt, mensen die tot op de dag van vandaag nog steeds operaties moeten ondergaan en er waarschijnlijk nooit meer helemaal bovenop komen.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een celstraf van 18 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 5 jaar. De rechter ging niet mee in deze eis. De rechter was van oordeel dat S. niet  met opzet het ongeval heeft veroorzaakt en daarvoor dan ook niet veroordeeld kan worden, S. werd dan ook primair vrijgesproken van deze ten laste legging.

Wel meent de rechtbank dat S. zich schuldig heeft gemaakt aan het niet verlenen van hulp direct na het ongeval aan de gewonden die waren gevallen, de rechtbank neemt het S. dan ook zeer kwalijk dat hij door is gereden.

Al met al komt de rechtbank dan ook tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging voor de duur van zes maanden, deze is gelijk aan de duur dat hij zijn rijbewijs al kwijt is geweest.

Heeft u dit ook al gelezen?