Share

12-jarige jongen uit Zwaag krijgt taakstraf van 34 uur omdat hij jongen van 5 met een luchtbuks heeft beschoten

Het is al ruim 2 jaar geleden dat de jongen van dichtbij de 5-jarige jongen met een luchtbuks beschoot. Het voorval vond plaats op 2 september 2018 in Zwaag waar het slachtoffer toen samen met andere kinderen aan het buitenspelen was en ineens geraakt werd in zijn borst waarbij hij een klaplong op liep. Omdat het te risicovol is om de kogel weg te halen moet het jongetje verder leven met de wetenschap dat er een kogel in zijn borst zit.

De jongen van 12 vertelde dat hij niet gericht op het slachtoffer schoot maar op een bordje bij het het daar waar de jongens aan het spelen waren. Alles gebeurde in een oogwenk omdat zijn ouders niet mochten weten dat hij met de luchtbuks had geschoten. Maar toen hij had geschoten hoorde hij vrijwel direct iemand huilen en toen hij niet veel later een rondje ging fietsen kwam hij de moeder van het jongetje tegen.

De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat de jongen in eerste instantie had gelogen bij de politie toen deze hem verhoorden, niet veel later gaf hij toe te hebben gelogen, maar ook dat het voorval al 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Jeugdrechtszaken moeten binnen 16 maanden worden afgehandeld om nog een opvoedkundig effect te kunnen hebben. De rechter vond dat de jongen nu te lang in onzekerheid heeft gezeten en legde daarom een taakstraf van 34 uur op.

Heeft u dit ook al gelezen?