12 jaar celstraf voor 32-jarige Haarlemmer, de man schoot zijn slachtoffer door het hoofd

Dit bericht is 252 keer gelezen

HAARLEM – De rechtbank Noord-Holland heeft de 32-jarige Hadly van N. veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij op 9 mei 2021 in Haarlem. Hij schoot een man door zijn hoofd. Twee dagen later is het slachtoffer aan zijn verwonding overleden. 

Op 9 mei 2021 reed van N. naar de Beeksteeg in Haarlem. Hij schoot van dichtbij met een vuurwapen gericht op het slachtoffer. Hierdoor werd het slachtoffer in het hoofd geraakt. Direct na het incident reed van N. weg, zonder zich te ontfermen over het slachtoffer. Twee dagen na het schietincident overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De rechtbank vindt niet bewezen dat van N. heeft geschoten met als doel om het slachtoffer te doden. Maar doordat van N. op korte afstand stond en de trekker heeft overgehaald, heeft hij de kans aanvaard dat het slachtoffer zou komen te overlijden. 

Tijdens de inhoudelijke zitting op 20 en 30 mei j.l. eiste officier van justitie Visser 13 jaar met aftrek van voorarrest. De advocaat van van N. vroeg om bij de strafoplegging rekening te houden met de proceshouding van van N. Ook vroeg de advocaat om rekening te houden met de per 1 juli 2021 in werking getreden Wet straffen en beschermen waar door gedetineerden niet meer na 3/4 van straf voorwaardelijk in vrijheid worden gesteld maar pas twee jaar voor het einde van de opgelegde straf

Oordeel rechtbank

De rechtbank vindt dit een zeer ernstig feit. Van N. heeft het slachtoffer het meest fundamentele recht ontnomen, namelijk het recht op leven. Hij wordt daarom veroordeeld voor doodslag en verboden wapenbezit.

Schadevergoedingen

Met zijn daad heeft Hadly van N. diep leed toegebracht aan de nabestaanden en andere mensen in de nabijheid van het slachtoffer. Uit de slachtofferverklaringen die tijdens de zitting werden voorgelezen, blijkt hoe groot de impact is die het schietincident op de nabestaanden heeft. Van N. moet een vergoeding voor immateriële schade betalen aan de ouders, twee zonen en de zus van het slachtoffer. In totaal moet van N. aan de nabestaanden een bedrag van 17.500,- euro aan schadevergoedingen betalen voor immateriële schade, vermeerderd met de wettelijke rente.

Reageer op dit nieuwbericht
%d bloggers liken dit: