100 uur taakstraf, 10 maanden rijbewijs kwijt voor inwoner Wervershoof(23), reed zwaar beneveld een woning binnen

De 23-jarige O. uit Wervershoof heeft maandag tegenover de politierechter in Alkmaar zijn spijt betuigd over het ongeluk dat hij veroorzaakte op 25 april vorig jaar in Andijk. ,,Ik heb spijt van wat er gebeurd is, en verder hoor ik wel wat uw uitspraak is” zei hij tegen de rechter in zijn slotwoord. O. gaf ruimschoots toe dat hij door zijn rijgedrag een ravage heeft veroorzaakt, maar kon zich grote delen van de rit ook niet meer herinneren. Wel zei hij een deel van de rit later op beelden te hebben teruggezien: ,,Ik dacht duidelijk dat ik Max Verstappen was ofzo” reflecteerde hij daarop.

O. was voor de noodlottige autorit op een feestje geweest en had daar een flinke hoeveelheid whisky gedronken. Maar toen hij ruzie kreeg met zijn vriendin was de sfeer voor hem verpest, en besloot hij dat hij zo snel mogelijk naar huis wilde. Hij reed even later met een hoge snelheid door Andijk en moest op een T-splitsing uitwijken voor een fietser. O. reageerde echter te laat, en reed met zijn auto op een huis in. Het voertuig reed door de muur de slaapkamer van de bewoners in, en beschadigde een elektriciteitskastje waardoor 107 woningen ineens geen stroom hadden.

Justitie vond dat O. op 25 april driemaal over de schreef is gegaan, namelijk door het vertonen van gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. O. werd namelijk op ongeveer 400 meter van de ravage door de politie aangetroffen achter een bosje coniferen. De officier eiste daarvoor in totaal 70 uur werkstraf, en een forse voorwaardelijke rijontzegging van ongeveer 8,5 maanden. De advocaat van O. vroeg om vrijspraak van één van de feiten, maar daar ging de politierechter niet in mee. O. kreeg uiteindelijk 100 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 10 maanden.

Loading